Dat er anno 2024 geen goedkope vluchten meer zijn die de Atlantische oceaan oversteken, is alles behalve waar. Ook vandaag de dag zijn er low-cost maatschappijen die Europa en Noord-Amerika met elkaar verbinden tegen (soms bizar) lage prijzen! Het uit Noorwegen afkomstige NORSE Atlantic Airways is zo’n luchtvaartmaatschappij. Met een moderne vloot Boeing 787 Dreamliner vliegtuigen wordt dagelijks de Atlantische oceaan overgestoken. In Europa biedt NORSE vluchten aan vanaf luchthavens in Amsterdam, Berlijn, Athene, Rome Londen en Parijs. Lees hieronder over mijn ervaring met NORSE Atlantic.

Wie is NORSE Atlantic Airways

Na het oprichten van een reisbureau en vervoersbedrijf, besloot Bjørn Tore het in 2021 over een andere boeg te gooien. Mede door de coronapandemie en door het debacle met de Boeing 737-9 MAX vliegtuigen, daalde de aanschafprijs van Boeing vliegtuigen. Bjørn besloot hierop om 15 787-9 Dreamliner vliegtuigen te bestellen. In 2022 lanceerde NORSE haar eerste route tussen Oslo en New York. Naast goedkope vluchten naar de Verenigde Staten en Canada, biedt NORSE inmiddels ook vluchten aan naar Thailand en Jamaica.

Voor 220 euro naar Washington D.C. mijn ervaring

Gezien prijzen voor vluchten vanaf Amsterdam vaak hoger liggen dan vluchten vanuit omringende landen, ben ik voor mijn vlucht met NORSE uitgeweken naar Engeland. Vanaf London Gatwick Airport lag de prijs voor vluchten naar Washington maar liefst 3x lager dan vanaf Amsterdam! Zelfs met het Eurostar treinticket naar Londen meegerekend, was vliegen vanaf Londen Gatwick nog steeds verreweg de voordeligste optie!

Geen online check-in met chaos tot gevolg 🎫

Waar online inchecken bij de meeste luchtvaartmaatschappijen vandaag de dag de standaard is, bleek dit bij NORSE geen optie. Het gevolg; lange rijen bij de incheckbalies om een instapkaart te bemachtigen.

Ervaring met NORSE Atlantic de boardingpass

NORSE Atlantic Airways en bagage 🧳

Bij de goedkoopste Economy Light tickets van NORSE is slechts 1 stuk handbagage inbegrepen. Deze handbagage mag niet groter zijn dan 40 x 30 x 15 cm en moet onder de stoel passen. Voor handbagage geldt geen maximum gewicht.

Ervaring met NORSE Atlantic de bagage

Om de vlucht zo betaalbaar mogelijk te houden, heb ik besloten om een gokje te wagen. Mijn handbagage is groter dan toegestaan, maar ik houd wel van een gokje.
Gelukkig werd er niet gecontroleerd en dus kom ik er mee weg. Speel je liever op safe, of reis je met meer bagage dan ik, dan zijn er verschillende opties. Zoals hieronder afgebeeld🢃 kun je tijdens het boekingsproces kiezen uit verschillende tarieven met bijbehorende voordelen.

Getoonde prijzen zijn voorbeelden van een vlucht London – New York in Mei 2024

Economy Light met extra bagage 🎒

Reis je net als ik “on a budget” maar is alleen een rugzakje onvoldoende ? Tijdens het boeken van een Economy Light ticket, zijn er opties om tegen een meerprijs bagage toe te voegen. Voor een bedrag van $45 kun je al een grotere tas of koffer van max. 56 x 45 x 25 cm toevoegen. Voor meer opties en actuele tarieven zie deze pagina op de website van NORSE Atlantic.

Aan boord van de NORSE Atlantic 787 Dreamliner ✈️

Voor 220 euro de Atlantische oceaan oversteken en dan ook nog eens met een modern vliegtuig? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, gelukkig is het mogelijk! NORSE Atlantic bewijst dit door te vliegen met één van de meest efficiënte vliegtuigen van dit moment. Vliegen met NORSE Atlantic zorgt dus ook voor een duurzamere ervaring!

Zitcomfort in Economy klasse verrassend goed 💺

De vliegtuigen van NORSE zijn uitgerust met 2 soorten stoelen. In de Economy klasse staan stoelen met 79 cm aan beenruimte en een zitting breedte van 46 cm. Met mijn lengte van 1.79 m en een vluchtduur van ruim 9 uur, was ik verrast over het zitcomfort! De lederen zittingen voelen redelijk zacht aan. In tegenstelling tot bij andere luchtvaartmaatschappijen had ik geen last van een pijnlijke rug of achterwerk.

Ga je liever voor wat extra comfort, tegen betaling van $18 – $32 zijn stoelen met extra beenruimte beschikbaar. Prijzen zijn afhankelijk van de locatie in het vliegtuig en bieden 35% extra beenruimte t.o.v. stoelen in de Economy klasse.

Films, muziek en series tijdens de vlucht 🎧

Om verveling tijdens de langeafstandsvluchten te voorkomen, zijn stoelen in de vliegtuigen van NORSE Atlantic uitgerust met een touchscreen. Naast een kaart met live locatie en verwachtte aankomsttijd, biedt het systeem ook een variatie aan films, muziek en series. Persoonlijk vond ik veel van het aanbod B-keus materiaal. Ondanks dat, heb ik toch een aantal vermakelijke films en documentaires kunnen kijken. Door de aanwezigheid van een USB-poort kun je tijdens de vlucht telefoons en anderen apparaten opladen.

Het geluid van het entertainmentsysteem kan alleen met een bekabelde hoofdtelefoon of oordopjes worden beluisterd. Houdt er dus rekening mee dat er geen Bluetooth ondersteuning is! Bekabelde oordopjes zijn aan boord verkrijgbaar voor $6,50. Benieuwd naar het actuele aanbod van films, series en muziek tijdens de vluchten met NORSE ? Bezoek dan entertainment.flynorse.com

Aanbod van eten en drinken tijdens de vlucht 🍷

Zoals bij de meeste budget luchtvaartmaatschappijen, zijn eten en drinken in de Economy klasse niet inbegrepen. Tijdens de vlucht is een breed aanbod aan dranken, maaltijden, snacks en gadgets beschikbaar. Om kosten te besparen heb ik zelf een maaltijd meegenomen aan boord, hierdoor heb ik geen ervaring met de de aangeboden voedselwaren aan boord van de NORSE Atlantic vlucht. Tijdens de vlucht kocht ik voor $3.70 wel een kop thee waar niets op aan viel te merken. Benieuwd naar het aanbod en prijzen van eten, drinken en anderen producten aan boord ? Via deze link bekijk je het actuele aanbod en prijzen aan boord van vluchten met NORSE Atlantic.

Eindconclusie 👍

Als reisfanaat heb ik in de afgelopen jaren veel gereisd met vliegtuigen van tientallen verschillende luchtvaartmaatschappijen. Het merendeel van deze maatschappijen zou ik zonder twijfel weer gebruiken. Na mijn positieve ervaring met NORSE Atlantic kan ik ook deze maatschappij toevoegen aan het lijstje met fijne luchtvaartmaatschappijen. Eerlijk is eerlijk, ik had zo mijn twijfels over NORSE. Achteraf gezien waren deze twijfels nergens voor nodig! De vlucht vertrok op tijd en kwam eerder dan gepland aan in Washington. Wanneer ik in de toekomst de Atlantische oceaan weer oversteek, zal ik zonder twijfel weer boeken bij NORSE !

Vluchten naar Washington D.C. en Boston geschrapt

Door tegenvallende vraag heeft NORSE Atlantic vanaf januari 2024 het aanbod vluchten naar Washington D.C. en Boston geschrapt. Het lijkt er dus helaas op dat ik geen 2e keer met NORSE naar Washington zal vliegen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *