Mijn naam is Michiel 33 jaar oud. Samen met mijn ouders en oudere broer groeide ik op in Brabant waar ik vandaag de dag nog steeds woon. Als kind heb ik een mooie en onbezorgde jeugd gehad waar ik nog graag aan terug denk. Op mijn 13e werd mijn jeugd bruut verstoord waardoor mijn leven nooit meer hetzelfde zou zijn.

Hersenbloeding op jonge leeftijd

Eindelijk weekend ! Dat moet ik gedacht hebben toen ik op Vrijdag 31 Maart 2000 het schoolplein verliet, bij thuiskomst kreeg ik last van hoofdpijn die alleen maar erger en erger werd. Na verschillende verkeerde diagnoses en kostbare uren zonder ingrijpen werd ik diezelfde nacht na een CT scan met spoed geopereerd.

Letsel zorgt voor een nieuw leven

Na een lange, zware operatie met veel onzekerheid bij familie, vrienden en artsen werd ik na 5 dagen weer wakker. Al snel werd duidelijk dat de hersenbloeding voor behoorlijk wat hersen- en zenuwletsel had gezorgd.

  • Hemianopsie 75% van het gezichtsveld is door schade aan de oogzenuwen en hersenen verloren gegaan. Mijn rechter oog is volledig blind, gelukkigerwijs zie ik nog met de rechterhelft van het linker oog.
  • Epilepsie Door abnormaal functionerende hersencellen op de plek van het litteken wat is achtergebleven na de operatie, heb ik zo’n 6 keer per jaar last van heftige tonisch clonische aanvallen.
  • Gevoelsstoornis Door de schade aan de rechterzijde van de hersenen is het gevoel in mijn linkerarm minder dan rechts.
  • Concentratie- en geheugenproblemen

Solo reizen heeft me sterker gemaakt

Michiel Zwitserland 2017

De onverwachte verandering hebben flinke impact gehad op mijn leven. Mede hierdoor heb ik me jarenlang onzeker, verlegen en onbegrepen gevoeld. Nadat ik in 2015 besloot om alleen op reis te gaan heb ik veel zelfvertrouwen teruggewonnen! Op mijn website deel ik reisverslagen, tips en foto’s van mijn reizen die ik de afgelopen jaren heb gemaakt.