Herstel na epilepsiechirurgie

Of je nu een knieoperatie of een hersenoperatie ondergaat, na iedere operatie volgt een periode van herstel. Voor het herstel na epilepsiechirurgie rekent men doorgaans op 3-12 maanden. Benieuwd naar hoe ik het herstel na epilepsiechirurgie heb ervaren ? Lees hieronder mijn verhaal.

De eerste week na de operatie

Dag 1 Rustige nacht

Na een turbulente avond met 3 aanvallen op de dag van de operatie, is de nacht op de uitslaapkamer gelukkig rustig verlopen.

Dag 2 De verpleegafdeling

In de ochtend verhuis ik naar verpleegafdeling C5 waar ik in een eigen kamer tot rust kan komen. Na veel slapen blijk ik goed alert te zijn, met ondersteuning van een verpleegster kan ik al lopen. Dezelfde dag nog zijn alle infusen, ecg plakkers en de urinekatheter verwijderd.

Dag 3 Kleine aanval in de nacht

Kort na een toiletbezoek afgelopen nacht kreeg ik last van hevige tintelingen in mijn linkerarm. Even later had ik het gevoel alsof mijn linkerarm en been schokte (zoals bij de eerdere aanvallen kort na de operatie). Opmerkelijk dit keer was dat ik de pink en ringvinger in mijn linkerhand niet meer kon bewegen. De aanval heeft voor flinke hoofdpijn gezorgd en dus heb ik dezelfde nacht nog een portie Oxycodon gehad. Dit was mijn eerste nachtelijke aanval ooit en heeft dus voor flink wat angst gezorgd! In de ochtend kreeg ik last van hallucinaties door de sterke pijnstiller Oxycodon van afgelopen nacht. In plaats van het ziekenhuis had ik meer het idee dat ik in de dierentuin was omdat ik de hele dag dieren zag. Later op de dag ben ik met de fysiotherapeut over de gang gewandeld, hij kwam ook tot de conclusie dat er na de operatie geen krachtverlies is! Ook de verpleegkundig specialist epilepsie heeft vandaag een bezoekje gebracht. Ze heeft nog maar eens een keer benadrukt hoe tevreden de neurochirurg was over de operatie.

Dag 4 Veel tintelingen plus EEG scan
Mobiele EEG

Afgelopen nacht een goede nachtrust gehad ondanks de tintelingen in de vingertopper aan mijn linkerhand. Tijdens het ontbijt verergeren de tintelingen en krijg ik het gevoel of er trekkingen zijn in mijn linker pink en ringvinger. Om na te gaan of de tintelingen door epileptische activiteit komen is een EEG gemaakt. Er word geen epileptische activiteit gemeten en dus is de meest logische verklaring de irritatie rondom het geopereerde gebied.

Dag 5 alweer naar huis 🏠

Gisteren heb ik de privékamer waar ik afgelopen dagen heb kunnen rusten in moeten ruilen voor een drukke kamer. Doordat ik nog erg gevoelig ben door geluiden, is deze 5-personskamer verre van ideaal. Met de verpleegkundig specialist epilepsie is besloten om naar huis te gaan zodat ik daar in rust aan herstel kan werken. Nadat ook de zaalarts, neurochirurg, neuroloog en de fysiotherapeut goedkeuring hebben gegeven, is het tijd om weer naar Brabant te gaan. Gelukkig kan ik de komende tijd bij mijn ouders terecht om aan te sterken.

Dag 6 De klok rond geslapen en naar buiten

Het mag dan niet mijn eigen bed zijn, maar de vertrouwde omgeving en stilte hebben ervoor gezorgd dat ik maar liefst 12 uur heb kunnen slapen! Na de dagen in het ziekenhuis is het erg fijn eindelijk weer naar buiten te kunnen. Vandaag 2x een stuk door de wijk gelopen.

Dag 7 Toch weer een kleine aanval

Ondanks dat ik het op doktersadvies rustig aan doe, zat het na de middag toch weer even tegen. In de middag voelde ik weer een aanval opkomen en zoals bij de recente aanvallen voelde ik ook weer mijn linker pink en linkervoet schokken.

Lees hier een samenvatting over het verdere verloop van mijn herstel na epilepsiechirurgie

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *